Lydnadschampion!

Tävlade i Matfors igår och Zeff var riktigt duktig! Vi fick 7 på fria följet (där har vi mycket att jobba på!) och han busade med metallapporten, gnällde och tog i hindret på hopp-apport så det blev en femma, men annars gick det riktigt bra! 9 på inkallningen, 9 på vittringen (rysare!)  och resten tior! 289 poäng och förstaplacering. Så då har jag en liten champion här hemma! Det blev massor av älgkött till hundarna på kvällen kan jag säga!

Problemet i fria följet är att han släpper ibland – och att han gnäller. Vi ska jobba stenhårt med det. Jag tror jag måste vara tydligare på träning och bryta när det inte blir bra. Och så ska vi träna stegförflyttningar och vändningar vid speglarna.

Just nu är det i alla fall jätteskönt att ha fått de tre förstapriserna i elit 🙂 Vilken höst vi haft!

Leave a Reply