Champinioner i trädgården

Jag har ofta tyckt att jag och hundarna är vansinnigt duktiga hemma i trädgården. Då är vi verkligen champions i lydnad. Samma sak när vi tränar själva på brukshundsklubben – allt går som smort! Det är väl en kombination av att man inte minns de gånger man måste göra om utan bara att det gick bra till slut och att det går bättre utan störningar.

Nu var vi hos Monica igen och tränade och vi genomförde en liten träningstävling. Där var det flera moment jag trodde vi hade som inte alls gick bra! Han var jättefokuserad på Monica i apportering-dirigering och gick åt fel håll eller tog mittapporten gång på gång! Fjärren hade vi nog inte tränat tillräcklig för där kom han framåt rejält… Vittringen som jag var jättenöjd med var alldeles för seg ingång på – trots att han inte tuggade och gjorde en bra sortering!

Nåja – roligt hade vi och mycket lärde vi oss. Jag ska jobba mycket med kontakt i vänstersvängar, stegförflyttningar, apportering-dirigering och fjärr. Hoppas verkligen det går bättre nästa gång som är om en månad.

Men så länge är vi championer när vi är ensamma på lydnadsplanen! Tränade ett pass i Sundsvall igår bara jag och Zeff och han var strålande! (Men han gick inte bra på första skicket i apportering-dirigering, bara på de resterande 4 skicken. Jag får väl inte glömma det!)

Nu när det är härligt vårvinterväder får vi vara ute mycket och känna oss som champiniorer!

One Response to “Champinioner i trädgården”

  1. Alla har vi SM-hundar hemma i trädgården…så varför bara se champinjonerna…:)

Leave a Reply