Gamla blogginlägg

Hit flyttar jag gammalt bloggande

Sundsvalls brukshundsklubb gör en satsning på lydnadsekipage som kommit en bit på väg. Jätteroligt (även om vi får betala  satsningen själva är det kul att få hjälp att dra igång saker)

Idag har vi varit tolv ekipage som tränat för Linda Rabnell. Jag stannade förmiddagen för jag har mina ungdomar hemma och kunde inte stanna hela dagen. Det var jättekul och väldigt intressant. Linda är duktig och vi fick många tips!

Jag och Zeff tränade fritt följ där Linda tyckte att jag inte skulle belöna med leksak därför att han blir för uppskruvad då. Hon tyckte han var lite seg – och det var han nog också idag. Jobba med tempoväxlingar.

Vi tränade dumrutan och där fick jag i uppdrag att göra sakerna i rätt ordning. Belöna de ställningar som är svårast. Gör momenten i rätt ordning. Gå bara tillbaka och gör om när det blir fel.

Apportering-dirigering tittade vi också på och där tyckte hon att jag skulle gå tillbaka till att trampa på frisbees istället för hämta apporter. Belöna konskicken. Lär hunden att den apport som läggs ut först är den rätta.

Rolig dag – uppföljning i slutet av månaden. Vi får se till att ha hunnit träna på det där tills dess.

Leave a response »

Förra helgen var det kurs med Tomas Ivarsson – brukslydnad. Vi höll till i ett välisolerat ridhus och det var jätteskönt.

Zeff ville jag få lite tips kring hur man fick honom lite lugnare. Han har ju en tendens att ta till pip när han tycker att det inte händer nog mycket. Låta honom ”blåsa ur sig” innan var ett tips – alltså låta honom jobba lite och belöna med leksak. Har testat och tror det fungerar, men det får inte bli för mycket för då går han ännu mer upp i atomer :)

Urax var jätteduktig. Han gjorde ett fint framåtsändande, en OK inkallning och ett någorlunda OK kryp. Jag var så nöjd med honom! Där var det väl mest att träna på och det ska vi. Han måste ju kunna gå hela framåtsändande utan att se någon leksaksbanan :)

Leave a response »

Nu är det -18 grader ute och svårt att träna. Jag och hundarna gick upp på planen en stund idag och det gick jättebra att träna hundarna parallellt.

De är duktiga på olika saker men vi tränade lite för var och en… Sedan blev det inomhus hela dagen – det är för kallt helt enkelt!

1 Comment »

Här ska nyheter kring mig och mina hundar publiceras efterhand :)

Vi tränar och tävlar lydnad och spår! Mer om hundarna på deras egna sidor!

Comments are closed
« Sida 1 »

Leave a Reply