Träningsdagbok

Lite kommentarer om hur det går för mig och Urax.

Nu har vi kört 3 gånger per dag på gården:

– apportering-dirigering. Båda hållen omväxlande

– vittring

– fjärr

Jag tycker det börjar få lite effekt. Tanken är ju att mängdträna under lugna förhållanden så att han verkligen kan momenten. Försöker belöna med gott godis och hålla en positiv ton hela tiden.

Ska fortsätta så här ett bra tag nu, tänker jag!

Leave a response »

Idag tränade vi på Sundsvalls BHK med Ann och Mats. (Fick kaffe, tårta och en jättepåse med vittringspinnar i födelsedagspresent – fantastiskt oväntat och roligt!)

Urax och jag gjorde våra vanliga moment.

Dumrutan – gick bra utom en för tidig anslutning

Inkallning – bra

Rutan – fick skicka om för han stannade inte när jag ropade men andra gången gick det bra. Jag har ju hans älsklingsbanan bakom rutan och skickar på den som externbelöning efteråt.

Apportering-dirigering. Tveksam och gick åt fel håll först. Jag skällde ju på honom igår för att han luktade. Får nog inte göra det…

Vittring: Han gick ut och fick upp en lukt som han ägnade sig åt istället. Sedan tog han upp första bästa (fel). Skickade om och då gjorde han rätt. Vittringen är verkligen inte säker.

Fjärr: gick bra om jag gjorde ligg-sitt-rörelsen. Han är inte stilla men han är kvar ungefär på platsen.

Mats råd:

Om jag måste säga till honom ska jag inte gå emot honom utan från honom när vi ska göra om

Försök att säga till snabbare om han virrar bort sig i lukter – inte när han hållit på ett tag.

Stärk hans självförtroende så mycket det går. Hans felbeteenden är osäkerhet.

Leave a response »

Jag och Urax deltog på taxklubbens kvällstävling i Västansjö. Alla andra skulle göra öppna prov men vi skulle göra ett anlagsprov och det var ju spännande att se hur det skulle gå.

Vi fick ett väldigt fint spår genom väldigt lättforcerad skog. Allting gick alldeles på räls ända till slutet där Urax höll på att gå förbi klöven och följa spårläggarens spår. Jag hade inte riktigt klart för mig att det var underkänt om han gjort så – vilken tur att han cirklade tillbaka och tog klöven!

Leave a response »
« Sida 1 »

Leave a Reply